Skip to content

Wat is vogeltaart caching?

Simpelgezegd geocaching met als cache een vogeltaart. Dus op basis van een digitale landkaart ga je op zoek naar de plekken waar wij in en om Biest-Houtakker vogeltaartjes (een heerlijke vogelsnack die je voor mees en mus in je tuin kunt zetten in de winter) hebben verstopt.

Wanneer en Waar?

Hieronder zie je de kaart met plekjes waar we (in de buurt) een vogeltaartje hebben verstopt. Tussen 10 en 16 uur kan je zoeken (en zorgen we ook dat de cache wordt aangevuld als er veel taarten door anderen gevonden zijn).

 

De kaart bevat ‘pins’ van de locatie waar een taartje verstopt is. Vanaf de pin vind je de vogeltaart altijd binnen een straal van 10 meter verstopt. De verstopplekken zijn altijd normaal toegankelijk zonder dat je daarvoor dwars door iemands tuin moet of struiken en boompjes hoeft te vernielen. Kortom … kijk goed … en ga met respect om met de buitenruimte en de natuur.

De iconen geven de locatie aan. Aan de kleur kan je zien of een cache nog beschikbaar is

Groen: deze cache is nog door niemand gevonden
Paars: deze cache is al wel door iemand gevonden, maar nog niet meegenomen. Je kan m dus nog vinden
Rood: deze cache is gevonden EN meegenomen. Zoeken heeft dus geen zin meer!

De spelregels:

Het gaat bij geocaching niet zozeer alleen maar om de ‘schat’ die je kan vinden, maar juist ook om de zoektocht. Natuurlijk mag jij ook één van de vogeltaartjes meenemen, maar we vragen je om de rest te laten liggen voor andere cachers. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet mag zoeken! Want we houden ook bij wie welke taartjes allemaal al heeft gespot.

 

Taartje gevonden?

Stuur ons dan een berichtje, liefst met foto die we ook op de website mogen plaatsen, waar je het taartje hebt gevonden en of je het taartje gecacht (meegenomen) hebt of hebt laten liggen voor anderen. Wij updaten de kaart zodat andere speurders weten waar ze nog moeten zoeken en vermelden jouw naam bij de cache zodat de eeuwige roem jou ten deel valt 😉 .

Het bericht kan je mailen naar lennart@welgement.nl of stuur ons een berichtje op Facebook (@stichting Wel Gement).

 

Back To Top