skip to Main Content

Hij is er: De nieuwe Regent!

Vertrouwde regent, nieuw jasje!

Al vanaf de introductie is het kruidenlikeur Biest-Houtakkers best bewaarde geheim. Maar na 15 jaar is het tijd om daar verandering in te brengen. Het regentje is, na een tijdje afwezig te zijn geweest, terug. En hoe! Want de likeur heeft haar vertrouwde smaak, kleur en zit weer in de vertrouwde beijsde fles. Maar de Regent heeft wel een totaal nieuwe look. En daarmee is ‘onze regent’ niet allen klaar om door jou, maar ook door de rest van Nederland geproefd te worden.

De naam … waar komt ie vandaan?

Biest-Houtakker is een klein dorpje in de Brabantse kempen en telt een kleine 1000 inwoners. Het van oorsprong agrarische dorp kent een uniek bezit: de Gement (Gemeijnt). Deze van oorsprong woeste gronden werden in 1328 door Hertog Jan III vergund aan de inwoners. In 1399 gaf Johanna van Brabant toestemming om 3 bunders te verkopen om daarmee het geld af te lossen waaarvoor destijds De Gement gekocht was. De Gement wordt beheerd door een drietal regenten. De opbrengst van De Gement komt nog steeds ten goede aan de Biestse gemeenschap. In dit natte weidegebied komen planten voor als waterviolier, knolrus, koekoeksbloem, speenkruid, valeriaan, dotterbloem, pimpernel en adderwortel. Dit drankje is een eerbetoon aan dit unieke Biestse bezit. Dat het u wel moge bekomen: ’t is Wel Gement.

Wat is er te koop

  • 70 cl fles Biests regentje – a €15,-
  • Authentiek Biests regentje glaasje met dekseltje – €5,-
  • 70 cl fles Biests Regentje Vintage* – a €19,- (2021 prijs)

* let op: U koopt een fles regent die 11 jaar ‘op kelder’ gaat. U ontvangt een certifikaat van eigendom. De vintage wordt tijdens het 700 jarig bestaan van Biest-Houtakker, in 2028, van kelder gehaald.

Waar kan ik het kopen?

Afhaal adressen Biests Regentje

Café Ome Toon – Biestsestraat 38c – Biest-Houtakker

Fam. van Vught – past. Boelaarsstraat 22 – Biest-Houtakker

Fam. de Graaf – akkerstraat 12a – Biest-Houtakker

VVV Hilvarenbeek – Paardenstraat 1 – Hilvarenbeek

Back To Top