skip to Main Content


Eindelijk is het dan zover! Biest-Houtakker heeft haar eigen (kleine maar fijne) bezoekerscentrum in de hal van Café Ome Toon. De perfecte plek om te starten aan een mooie wandeling door één van de fantastische natuurgebieden rondom Biest-Houtakker, één fietstocht of mountainbike rit door de omliggende dorpen of een ruitertocht over de vele fantastische zandpaden.

Om de ingebruikname te vieren, organiseert stichting Wel Gement in samenwerking met de werkgroep Donkergroen van de coöperatie Biest-Houtakker op de vier volgende zondagen activiteiten voor verschillende doelgroepen. Aansluitend kan worden geluncht in Café Ome Toon (tegen een vrijwillige bijdrage in het spaarvarken).

 

Het programma

Zondag 14-8 vanaf 11 uur:

11.00:   Ingebruikname van het bezoekerscentrum

11.15:   Zandpad Wandeling met gids – route De Biestse Loop (8km)
Familie zintuigenwandeling – voel, ruik en proef activiteit en korte wandeling met gids(3 km)

Fietsen – 1e Klavertje 8 fietsroute naar de heilige Eik – fietsroute (25 km)

BuitenBinnenBios – met o.a. de korte films Het Brabants zandpad (Mark Kapteijns) en De Bieste Loop (Bert Hendriks) (30 min.)

12.30 – 13.30 lunch (een kopje soep en een stukje quiche, voor de kids ‘Bouw m zelf’ hotdog)

 

Zondag 21-8 vanaf 10 uur:

10.00:   Biest Bulls MTB route – Korte route voor beginnende en gevorderde mountainbikers (25 km)
Fietsen – 2e Klavertje 8 fietsroute Beek en Bok – fietsroute (26 km)

11:00    Biestse Oogst familiewandeling –korte wandeling, bramen plukken en jam maken (3 km)

12.30 – 13.30 lunch (pizza uit de houtoven)

 

Zondag 28-8 vanaf 10 uur:

10.00:   Cultuurhistorische Vossenjacht – Wandeling Regentenroute met Biestse ‘Vossen’ (9 km)

Fietsen – 3e Klavertje 8 fietsroute La trappen naar de haven – fietsroute (21 km)

11.00:   Van Bank tot Bank High tea – Wandeltocht met op 4 punten een high tea gang (3 km)

12.30 – 13.30 lunch (een kopje soep en een bladerdeeg uientaartje)

Zondag 4-9 vanaf 10 uur:

10.00:   Fietsen – 4e Klavertje 8 fietsroute Gorp en Gool – fietsroute (22 km)

Biest Bulls MTB route – Lange roue voor gevorderde en ervaren mountainbikers (50 km)

11.00:   Wentelteefjes Geocache – Familiespeurtocht naar de ingrediënten voor de lunch (3 km)

12.30 – 13.30 lunch (Wentelteefjes)

 

Meer informatie over de activiteiten:

 

Zandpad Wandeling – Wandeling 8 km *

Bekijk de film ‘Brabantse Zandpaden’ en wandel vervolgens met gids Pieter van de Wouw over de zandpaden in de Gooren, Annanina’s rust en de Gemeijnt.

 

Zintuigen wandeling – Familiewandeling 3 km *

Gids Coby de Kok laat je de natuur met meer zintuigen ervaren. Zien en horen gaat meestal vanzelf, maar voelen en ruiken is meestal minder vanzelfsprekend. Begin je ontdekkingstocht met het kijken, voelen en ruiken aan spulletjes uit de Biestse natuur. Maak daarna een wandeling (3 km) en let eens extra op ruiken en voelen tijdens je wandeling. Je zult versteld staan hoe anders je de natuur ervaart.

 

Cultuurhistorische Vossenjacht – Wandeling 9 km *

Wandel de Biestse Regentenroute en ontmoet op verschillende plaatsen een Biestenaar die je wat vertelt over de locatie waar je langs wandelt.

 

Bieste oogst familiewandeling – Wandeling (3km) en activiteit **

Wandel door het buitengebied van Biest-Houtakker en pluk onderweg de lekkerste bramen. Bij Café Ome Toon maken we vervolgens lekkere Bramenjam van jouw ‘Biestse oogst’.

 

Biest Bulls MTB  routes – Mountainbike route kort 25km en lang 50 km *
In deze MTB tocht neemt een ervaren MTBer van de Biest Bulls (MTB club Biest-Houtakker) je op sleeptouw. Rijd door de mooiste paadjes in en om Biest-Houtakker. De korte route is bedoeld voor de beginnend en gemiddeld ervaren MTBer, de lange route voor de meer ervaren MTBer.

Klavertje 8 – 8 familievriendelijke fietsroutes van +- 25 kilometer
Deze 8 fietsroutes nemen je mee vanaf bezoekerscentrum buitengewoon naar de mooiste plekjes in de omgeving van Biest-Houtakker zoals kapel de Heilige Eik, landgoed de Utrecht, Gorp en Roovert en de Oisterwijkse vennen. Alle routes hebben een lengte van +- 25 kilometer en rijden vrijwel helemaal over verkeersluwe wegen of wegen met een fietspad. Zo kan je rustig en veilig op de fiets stappen. Ook hebben de routes altijd één of meerdere plaatsen waar je onderweg kan stoppen om even uit te blazen of iets de drinken.
Je rijdt de route zelfstandig en kan dus zelf bepalen wanneer je start . Per gereden route ontvang je het bijbehorende ‘klaverblad’. Rijdt er 4 of meer om jouw Biests klavertje compleet te sparen.

Van Bank tot Bank High Tea – Wandeling van 1 a 2 km **
Een heerlijke korte van Bank naar bank wandeling (dus ook geschikt voor zij die niet aaneengesloten ver kunnen of willen wandelen) met op 4 punten een heerlijk kopje verse thee en een echte Engelse lekkernij (van klassieke sandwiches tot heerlijke zoete lekkernijtjes)

Wentelteefjes Geocache – Familiespeurtocht naar de ingrediënten van jouw favoriete snack **
In deze speurtocht zoek je op verschillende plaatsen met behulp van een digitale kaart op je mobiel naar de ingrediënten voor jouw favoriete snack: Wentelteefjes. Zoek ze en neem ze mee naar café Ome Toon waar wij er heerlijke wentelteefjes van bakken.

 

 

Back To Top